Федерер записа 22-и успех срещу Джокович



17-11-2015 23:37 | Любомир Тодоров

Шесткратният победител в заключителните турнири на най-добрите Роджър Федерер победи настоящия шампион в ATP World Tour Finals в Лондон Новак Джокович със 7:5, 6:2 за час и 19 минути игра в мач от група "Стан Смит". Швейцарецът е първият полуфиналист, след като има вече два успеха.

Двамата колоси се срещнаха за 43-и път и швейцарецът вече води с 22-21.

В откриващия гейм Ноле стигна до точка за пробив, но съперникът му я отрази. В 12-ия на два пъти Федерер имаше сетбол и при втория успя след отлично деми воле. Частта продължи 42 минути.

Още във втория гейм на следващия сет 34-годишният швейцарец поведе с 40:0 при сервис на световния номер едно и реализира третата точка за пробив, за да поведе с 2:0. Джокович реагира тутакси и направи рибрейк. Федерер продължи да чете успешно началния удар на сърбина и го проби на 15, за да дръпне с 4:2. Последва бърз гейм на нула за шесткратния победител. Веднага след това той имаше две точки за спечелване на срещата и при втората ликува, когато форхендът на Ноле излезе в аут.

Така Федерер е лидер в групата с две победи. СД по една са Джокович и Нишикори, а Бердих има две загуби.

В сряда са двубоите от група "Илие Настасе". От 16 часа наше време е дербито Анди Мъри - Рафаел Надал, а от 22 часа играят Стан Вавринка и Давид Ферер.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини