Чудо! Дел Потро ще защитава титлата си от US Open



23-07-2010 11:39 | Станко Димов

Хуан Мартин Дел Потро ще защитава титлата си от US Open. Организаторите на турнира в Ню Йорк се похвалиха, че аржентинецът ще направи дългоочакваното си завръщане именно на "Флашинг Медоус".

 

21-годишният Дел Потро не е играл от януари месец, когато получи контузия на дясната китка. В последствие снажният тенисист се подложи на операция, заради която пропусна "Ролан Гарос" и Уимбълдън.

 

Първоначалните прогнози бяха, че Дел Потро няма да може да защитава и титлата си от US Open. Миналата година аржентинецът взе първия си трофей от Големия шлем, след като на финала победи 5-кратния шампион Роджър Федерер.

 

"Дел Потро се полага големи усилия и се надяваме, че скоро ще се върне на корта", бе краткият коментар по темата на агентът му Уго Коломбини.

 

В крайна сметка обаче остават съмненията, че от американската асоциация просто опитва да продаде повече билети...

 

Организаторите на US Open заявиха, че в листата с играчи за този сезон започва със световния номер 1 Рафаел Надал, Роджър Федерер и Хуан Мартин Дел Потро. Към тях се присъединяват Анди Родик (шампион от 2003), Лейтън Хюит (шампион от 2001), Новак Джокович и Хуан Карлос Фереро.

 

US Open 2010 започва на 30 август и ще продължи точно 2 седмици. Шампионите при мъжете и жените ще преберат чек на стойност 1.7 милиона долара, като има възможност да прибавят още 1 милион от бонуси, в зависимост от представянето им в Olympus US Open - сериите.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини