Автобиографията на Майк Тайсън излиза на български



08-11-2015 13:41 | Tennis24.bg

Месец след фурора, който прави на книжния пазар биографията на Майкъл Джордън, издателство „Жануа’98” е подготвило нова изненада за феновете на този жанр. На български ще излезе автобиографията на още един велик спортист – Майк Тайсън. Книгата е озаглавена „Безпощадната истина”.

Философ, филмова звезда, боксьор, престъпник, веган – Майк Тайсън не се подчиняваше на стереотипите, очакванията на нормалния разум цели три десетилетия, в които беше център на вниманието.

Тормозен като дете в най-тежкия и най-беден квартал в Бруклин, той израства като един от най-вълнуващите и яростни боксьори на всички времена. Става най-младият световен шампион в тежка категория. Неговото превъзходство на ринга често е компрометирано от безрасъдно поведение. Годините на здраво купонясване, жестоки побоища и криминални обвинения имат своята цена. До 2003 г. Тайсън вече е ударил дъното – осъден престъпник, тотално разорен и обект на хиляди шеги по късните телевизионни програми. Въпреки това той се бори за своето завръщане. Човекът, който веднъж призна как е пристрастен към всичко, влезе в битка, за да си върне успеха, достойнството и любовта на семейството.

Историята на Тайсън е колкото шокираща, толкова и вдъхновяваща. Към нея можем да прибавим тържествуващия му моноспектакъл и незабравимото участие във филмите от поредицата „Последния ергенски запой”.

Брутално искрен, първичен и често развеселяващ, Тайсън прави хроника на своите буйни върхове и падения със същия прям и директен начин, който сме очаквали от този легендарен спортист. В едно необикновено пътешествие от бруклинските гета до известността, след това лошата слава и накрая невъзмутимата мъдрост.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини