Радванска триумфира в Сингапур



01-11-2015 14:32 | Любомир Тодоров

Агниешка Радванска спечели за първи път титлата от финалите на най-добрите осем тенисистки.

На финала в Сингапур 26-годишната полякиня се наложи след повече от два часа игра над Петра Квитова от Чехия с 6:2, 4:6, 6:3 в двубой, изпълнен с обрати и стойностни разигравания, но и много грешки. Агниешка стана първата тенисистка, която печели мастърса без да има титла от Големия шлем след Амели Моресмо през 2005 година.

Тенисистката от Краков започна с пробив двубоя.Чехкинята правеше много грешки (общо 16 непредизвикани в сета при само една за Радванска), което доведе и до втори пробив на сметката на Радванска за 4:1. При 6:2 Ага сервираше за сета. Тя бързо поведе с 40:15 и реализира втората си възможност след форхенд в аут на Квитова, за да затвори частта след 33 минути.

Откриващият гейм на втория сет продължи 10 минути. Полякинята направи брейк при третата си възможност. Левичарката от Биловец усети болки в бинтованото дясно бедро, което не беше добра новина за нея. В шестия гейм шемпионката от 2011 г. Петра проби на нула при първите си точки за брейк в двубоя, за да изравни на 3:3. При 5:4 за Квитова и сервис на Радванска чехкинята стигна лесно до 40:15 и изравни сетовете при първата възможност с печеливш ретур. Началният удар на Ага спря да функционира и тя беше наказана.

Квитова тръгва с пробив за 2:0 в решителната част. Умората у съперничката й си личеше все повече. Въпреки това Ага моментално постигна рибрейк. Полякинята бързо се окопити и постигна пробив за 3:2 след форхенд в аут на Петра. Но Квитова си пое въздух и веднага също направи брейк, след като поведе с 40:0. Отговорът на Радванска беше естествено пореден пробив, с който да излезе напред с 4:3. След това тя успя да вземе и подаването си и беше само на гейм от титлата. Полякинята веднага поведе с 40:0 и реализира първата си шампионска точка при топка в мрежата от форхенда на съперничката.
Radwanska

Агниешка завърши срещата с 15 печеливши удари при едва 5 непредизвикани грешки. Квитова направи 41 уинъра, но и 53 грешки (8 двойни).

Титлата означава, че Радванска ще завърши годината като №5 в света. Освен това тя премина и границата от 20 милиона долара, спечелени от наградни фондове в кариерата си.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини