Последната биография на Джордан излезе на български език



28-10-2015 12:02 | Tennis24.bg

Последната биография на най-великия баскетболист, писана в САЩ, излезе на български език. Книгата „Michael Jordan: The Life“ (българското заглавие на книгата е „Майкъл Джордан”) от популярния спортен журналист и биограф Роланд Лейзънби се появи на книжния ни пазар благодарение на издателство "Жануа ’98“ и управителя на Free Media Group, част от която е Tennis24.bg, Тодор Иванов, който е консултант и съиздател.

Книгата излезе миналото лято в САЩ и бързо предизвика сензация. Тя попадна в класацията на най-добрите спортни заглавия на „Ню Йорк Таймс“. „Michael Jordan: The Life“ бе преведена на няколко китайски наречия, италиански, полски, френски, чешки и словашки. В Австралия пък интересът бе толкова голям, че бе издаден четвърти тираж.

Книгата е над 700 страници, като за българския вариант има три опции за закупуване със символика в цените – с меки корици за 23 лева (23 е най-популярният номер, с който Джордан играе), с твърди корици за 29 лева (9 е номерът, с който Джордан играе на Олимпиадата в Барселона през 1992 година). Третият вариант е за закупуване на една от само 100 отпечатани бройки с нумизматична стойност. Тяхната цена е 45 лева (45 също е един от номерата, с който Джордан играе). Всяка от стоте нумизматични книги притежава свой собствен номер – от 1 до 100. Интересното е, че освен текста на книгата, само в тях има и разкази на няколко българи, които са се докосвали до Майкъл Джордан. Сред тях са журналистите Николай Кръстев, Ефрем Ефремов, Ивайло Герчев.

Книгата може да бъде намерена в търговската мрежа, а също така да бъде поръчана чрез специализирания сайт BGbasket.com на имейл office@bgbasket.com. Съвсем скоро ще можете да купите книгата онлайн чрез спортен магазин SportForMe и издателство „Жануа ’98”. Единствено чрез поръчка по интернет ще можете да се сдобиете с една от стоте специални книги, тъй като те няма да бъдат разпространявани в търговската мрежа.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини