Димитров и Пиронкова пак надолу в класациите



26-10-2015 07:30 | Любомир Тодоров

Втора поредна седмица първите ракети на България в тениса Григор Димитров и Цветана Пиронкова губят позиции в световните ранглисти.

При мъжете Димитров отстъпи две места и е №28 в класацията на АТР. Той ще участва тази седмица на турнира в зала в Базел от категория "АТР 500", където стигна четвъртфинал миналата година. В първия кръг Григор играе срещу Серхий Стаховски от Украйна. Двубоят ще бъде във вторник.

Трябва да се отбележи скокът на Васко Младенов със 77 позиции до рекордното за него 718-о място. Софиянецът стигна до това постижение, благодарение на точките, спечелени от финала в Черкаси на 17 октомври.

При жените Цветана Пиронкова се смъкна с още девет места до №61. Пловдивчанката не успя да защити точките от четвъртфинала в Москва, след като отпадна в първия кръг. За Цвети сезонът приключи. За десети път в последните 11 години Пиронкова ще завърши в Топ 100.

Отстъпи две позиции и Сесил Каратанчева, която вече е №111 в света. Благодарение на тилата от Албена Вивиан Златанова се завърна в първите 1000. Пазарджиклийката прелетя 272 места до №739.

На върха трябва да се отбележи рекордното трето място на Гарбине Мугуруса, която измести от него Мария Шарапова. Води Серина Уилямс, следвана от Симона Халеп.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини