Бердих срещу Сок на финала в Стокхолм



24-10-2015 17:49 | Tennis24.bg

Томаш Бердих и Джак Сок ще играят на финала на турнира в зала в Стокхолм. Това стана факт, след като и двамата записаха победи в днешните си срещи.

Американецът Сок надви с категоричното 6:4, 6:2 Ришар Гаске, като приключи двубоя за по-малко от час и половина, нанизвайки 11 аса. За Сок това ще бъде второ участие на финал от АТР турнир.

„За да победя играч като него, трябваше да играя много добре днес. Ришар прави страхотен сезон, но днес аз успях да запазя спокойствие и да диктувам голяма част от точките. Напипах правилния ритъм и успях да изиграя двубоя по моя начин”, коментира Сок.

Това беше втора победа на Сок над Гаске в рамките на сезона. Преди няколко месеца той го победи и на турнира във Вашингтон.

На финала 23-годишният американец ще се изправи срещу Томаш Бердих. Чехът имаше преднина от 1:0 сета (6:1) в двубоя си срещу Маркос Багдатис, при който резултатът кипърецът се отказа заради контузия.

Така в неделя Бердих ще защитава трофея си и ще се опита да запише общо 3-ти триумф в Стокхолм.
„Не е приятно да печелиш по този начин, но контузиите са част от спорта. Маркос е страхотно момче и му пожелавам всичко най-добро до края на сезона и скоростно възстановяване”, каза Бердих след двубоя.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини