Шарапова разкри каква е голямата й цел в Сингапур



24-10-2015 15:16 | Tennis24.bg

Мария Шарапова сподели, че няма сериозно очаквания за започващите в понеделник финали на WTA в Сингапур. Рускинята започна много силно годината и достигна до финал на Australian Open и полуфинал на Уимбълдън, като и в двата случая отстъпи пред Серина Уилямс. След това обаче рускинята се оплака от различни травми, заради които почти не е играла в последните месеци.

„На няколко пъти започвах и спирах да тренирам през последните месеци. Това беше най-неприятната част, а в същото време много от момичетата се конкурираха за последните места във финалите на WTA. Аз имах лукса да направя силен старт на сезона и от рано да знам, че имам място във финалите”, коментира Шарапова.

Рускинята бе попитана дали усеща предимство, след като Серина Уилямс отказа участие в турнира. „За мен нй-голямото предимство е, че съм здрава и съм тук”, каза Маша, която попадна в „червената група” заедно със Симона Халеп, Агниешка Радванска и Флавия Пенета.

„За мен ще бъде голяма крачка напред, ако успея да изиграя на ниво двубоите в групата и ако не се контузия. Това е моята цел. Всичко останало е на заден план. Ако успея да остана здрава и да показвам моята игра, то тогава няма значение кой е срещу мен на корта”, каза още Маша. 

Рускинята, която е носителка на 5 титли от Големия шлем, е печелила веднъж финалите на WTA. Това се случи при дебютното й участие през 2004-та година. „Сега не мисля за подобни неща. Не мисля, че ще бъде честно спрямо мен самата, ако мисля за трофея. Аз съм една от 8-те тенисистки, които съм тук. Това означава, че съм си свършила работата през сезона. Искам да се наследя на момента и точно това ще направя”, категорична е Шарапова.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини