Класации: Федерер е най-скъпата марка в тениса



24-10-2015 11:23 | Станко Димов

Специализираното икономическо списание „Форбс” публикува 40-те най-популярни спортни марки, разделени в 4 категории: фирми, състезания, отбори / клубове, атлети. В последната категория единственият тенисист, който намира място в топ 10, е Роджър Федерер. Швейцарецът дели третата позиция в класацията заедно с Леброн Джеймс (баскетбол), като пред тях се нареждат единствено голфърите Тайгър Уудс и Фил Микелсън.

Федерер е атлетът, който печели най-много пари в света от спонсорски договори. Отново според данни на „Форбс”, само от рекламни договори Федерер е заработил 58 милиона долара през 2015-та година. Няма спортист в света, който може да се похвали с подобно постижение! Неговата марка пък е оценена на 27 милиона долара.

Най-скъпата марка в света е Тайгър Уудс (30 милиона). Микелсън е на втора позиция с 28 милиона долара. След Федерер и Леброн Джеймс в класацията се нареждат Юсеин Болт, Кевин Дюрант, Кристиано Роналдо, Рори Макилрой и Флой Мейуедър.

Очаквано, списъкът с фирми се оглавява от Nike и Adidas. Изразителен победител сред състезанията пък е Superbowl. За справка – нито един от турнирите от Големия шлем не попада в Топ 10.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини