Известни личности и деца аутисти отново бяха заедно на корта



19-10-2015 16:51 | Tennis24.bg

През изминалия слънчев уикенд, кортовете на Националния тенис център за трета поредна година приеха съмишленици, подкрепящи каузата за повишаване нивото на информираност за аутизма в българското общество.

По време на празника деца от аутистичния спектър имаха възможност да получат първите си тенис уроци от националните ни треньори, сред които дългогодишният състезател за Купа Дейвис Иво Братанов.

За поредна година събитието беше подкрепено от редица популярни лица от обществения живот. Този път в кампанията се включиха актрисата Елена Петрова и писателят Калин Терзийски, който също стана част в тенис урока наравно с децата аутисти. Телевизионните журналистки Йоана Гочева и Марияна Векилска, представители на ресурсните центрове в София и още редица други хора от обществената сфера също дойдоха на Националния тенис център, за да станат част от събитието.

Приветствия за инициативата изпратиха от Министерството на образованието и Държавната агенцията за закрила на детето, Дирекция „Спорт и достъпна среда“ към Столична Община и др.

Вече три години Сдружение „Аутизъм днес“, Фондация "Стъпка за невидимите деца на България", Сдружение "Тацитус" и Националната Асоциация на ресурсните учители в България НАРУ, заедно с подкрепата на Българската федерация по тенис организират събитието, което се радва и на широка обществена подкрепа.

Като част от социалната политика на БФТ в последната година деца от аутистичния спектър провеждат безплатни тренировки по тенис веднъж седмично на базата на Националния тенис център. Родители споделят, че ефектът от заниманията е осезаем – децата вече създават приятелства помежду си, а освен това с помощта на треньори от БФТ развиват и физическите си умения.

Успоредно със събитието в неделния ден бяха наградени и призьорите в организирания от българския тенис портал – Tennis24.bg, Националния тенис център и БФТ конкурс за рисунка „Аз обичам тениса“. Даниел Миленков (10 години), Йоана Максимова (10 години), Велислава Иванова (8 години) и Станислав Петров (11 години) получиха своите награди и също имаха удоволствието да се забавляват на корта. Те признаха, че много им е харесало и отново ще хванат ракетата в ръка.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини