Мугуруса ще изкачи върха, уверени са в Испания



13-10-2015 13:45 | Tennis24.bg

Две от легендарните тенисистки на Испания от близкото минало – Аранча Санчес Викарио и Кончита Мартинес са убедени, че сегашната първа ракета на иберийците Гарбине Мугуруса има потенциала един ден да стане най-добрата в света. Както е известно през уикенда 22-годишната Мугуруса спечели най-голямата титла в кариерата си до момента, като триумфира на турнира в Пекин. Седмица по-рано пък тя игра финал в Ухан, където отстъпи пред Винъс Уилямс.

„Тя е момиче, които е способно на всичко и притежава потенциала да се изкачи на върха”, коментира Санчес Викарио.

22-годишната Мугуруса прави страхотен сезон до момента. Тя стана първата испанка с финал на Уимбълдън от 1996-та година (Санчес Викарио) и първата испанка изобщо достигнала до финал в Шлема от 2000-та (Кончита Мартинес) година насам.

„Всички знаем, че тя притежава потенциал и за момента се развива много добре. Мисля, че тя е способна да спечели всичко. Тя притежава агресивен стил на игра, а когато има ден просто не може да бъде спряна. Знам, че тя полага изключителни усилия, за да продължи да развива играта си”, каза Кончита Мартинес, която в момента е капитан на отборите на Испания за Купа „Дейвис” и Фед Къп.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини