Ботушарова пада, Терзийска и Алауи бият на Евро 2010



20-07-2010 09:16 | Николай Драгиев

Борислава Ботушарова приключи участието си на европейското първенство по тенис до 16 години в Москва още в първия кръг.

 

Пазарджиклийката отстъпи на Марияна Новакович от Босна и Херцеговина с 4:6, 1:6. В същото време №15 в схемата Виктория Томова научи съперничката си във втория кръг.

 

Това ще бъде Дафне ван ден Хювел от Холандия. Европейската шампионка при 14-годишните от миналия сезон почиваше в първия кръг и стартира директно на 1/32-финалите в руската столица.

 

„Много е горещо тук. Московчани казват, че не помнят такава жега. Иначе условията са отлични. Радвам се, че сме заедно с Бубето Ботушарова, с която ще играем на двойки заедно. С нас са още Вилиян Петров и Пламен Митев”, разказа за racketi.com 15-годишната Виктория Томова от Русия.

 

Вики и Ботушарова започват при дуетите с двубой срещу Бренда Нжуки и Ребека Петершон от Швеция.

 

При юношите до 16 години в руската столица Петров също се класира директно за втори кръг. Там го очаква Иван Дивкович от Босна и Херцеговина. За съжаление Пламен Петров отстъпи на старта на Филип Кекерчени от Украйна с 1:6, 1:6. На двойки двамата българи се изправят срещу №13 в схемата Маркус Ане/Йоханес Шретер от Австрия.

 

В същото време двама български тенисисти записаха победи на европейското първенство до 14 години в Пилзен, Чехия.

 

При девойките Джулия Терзийска разгроми Бусра Кайрун с 6:2, 6:0. Следващата съперницка на петата в света отборно е обаче втората в схемата Валерия Патюк от Израел.

 

Вивиан Златанова отпадна след загуба от Ипек Соулу (Турция) с 4:6, 1:6.

 

При момчетата Андрей Алауи влезе направо във втори кръг и победи с 6:3, 6:2 Борна Корич от Хърматия. Следващият му съперник ще бъде определен в мача на №4 Олинев Наги (Словакия) с Лукас Мидлер (Австрия).

 

Габриел Донев също почиваше в първи кръг, а във втори ще играе срещу Даниел Гросеску от Румъния.

 

Racketi.com




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини