Сесил с драматична загуба във финала на квалификациите



12-10-2015 16:26 | Станко Димов

Сесил Каратанчева не успя да се класира за основната схема на WTA International турнира в зала в Линц. Софиянката отпадна в решителния трети квалификационен кръг, след като допусна загуба с 1:2 сета от Кики Бертенс, в отделните части 2:6, 7:5, 4:6. Срещата между двете продължи повече от два часа и предложи много емоции.

Каратанчева не започна никак добре и изоставаше с 2:6, 0:3 след около час игра. Българката обаче успя да се мобилизира и изравни за 3:3 гейма във втория сет, след което с късен пробив успя да измъкне частта за 7:5.

Решаващата трета част на срещата започна с 3 разменени пробива, 2 от които на сметката на Бертенс. За жалост до края Сесил така и не успя да се справи с подаването на холандската и напусна турнира.

С достигането си до финалния кръг на квалификациите Сесил си гарантира 14 точки за ранглистата. Тя все още има минимален шанс да влезе в основната схема, но това е възможно само като „щастлива губеща”, т.е. ако някоя от състезателките се откаже поради контузия или друга причина.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини