Иванович стигна дъното - ще играе квалификации на турнир в Канада



19-07-2010 18:30 | Станко Димов

Безразвратното пропадане на Ана Иванович продължава с пълна сила. След като вече няколко месеца не може да намери място в Топ 50 на женския тенис, сръбкинята ще трябва да изпие още една горчива чаша до дъно.

 

Иванович се надяваше, че ще получи "уайлд кард" за престижния турнир Rogers Cup в Монреал, който се явява като генерална репетиция преди US Open. Канадците обаче изобщо не се трогнаха от надеждите на чаровната сръбкиня и й съобщиха, че ще трябва да премине през ситото на квалификациите, ако иска да се добере до основната схема.

 

Любопитното в случая е, че Иванович спечели турнира през 2006-а година и минаваше за една от любимките на стриктната канадска публика. Въпреки всичко това милост за Ана нямаше.

 

"Ще се завърна в Монреал и ще се опитам отново да спечеля турнира. Надявам се, че хората тук не са ме забравили и ще получа подкрепата им", коментира 63-ата в света.

 

Тази година представянето на бившата номер 1 в света е под всякаква критика. Въпреки, че сезонът е в последното си тримесечие, Иванович е с отрицателен балан: 11 победи и 12 загуби.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини