Джокович: Пекин е най-успешният ми турнир



Джокович: Пекин е най-успешният ми турнир
Свързани новини
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
11-10-2015 17:26 | Tennis24.bg

Новак Джокович затвърди доминацията си в Пекин, след като в неделя успя да спечели местния турнир China Open за рекорден 6-ти път. На финала водачът в ранглистата се наложи с 6:2, 6:2 над Рафаел Надал, с което постигна 29-ата си последователна победа в надпреварата.

„Това определено е най-успешният ми турнир”, каза Джокович по време на официалната церемония по награждаването. „Пекин винаги е било щастливо място за мен. През 2008-ма спечелих бронзов медал от Олимпийските игри, а Рафа взе злато. Традициите в азиатския тенис започват от този град”, каза още сърбинът, който спази традицията и започна словото си с няколко думи на китайски.

„Като цяло винаги съм се представял силно тук и тази година не направи изключение. С Рафа сме играли 45 пъти и се надявам нашето съперничество на корта да продължи”, каза още Джокович.

За Ноле това беше общо 56-та титла в кариерата. От началото на сезона той има 68 победи и 5 загуби, в това число изумителни показатели срещу състезатели от Топ 10 – 23 победи и 4 загуби.

Триумфът на Джокович в Пекин му осигури $654 725 от наградния фонд, както и още 500 точки за ранглистата на АТР.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини