Затишие пред буря в ранглистата при мъжете



19-07-2010 05:10 | Николай Драгиев

 

Нито една промяна няма в първите 17 места в световната ранглиста при мъжете. Единствено шампионът от Swedish Open Николас Алмагро прогресира от 20-о до 18-о място. Другият шампион от миналата седмица Алберт Монтанес скача от 30-о до 24-о място.

 

ВИЖТЕ РАНГЛИСТАТА!

 

Свидетели сме на затишие пред буря, което предвещава изключително интересен край на втората половина от сезона. Това е обусловено от факта, че разликата в точките между първите 15 е сравнително малка и всеки таи надежда за участие на финалния "Мастърс" в Лондон.

 

За мястото си със зъби и нокти трябва да се бори дори бившият номер 1 Анди Родик, който е на път да изпадне дори от топ 10. На американецът това не му се е случвало от дълги години и сега здраво ще се труди, за да не изпадне от десетката.

 

Анди вече направи умен ход и ще участва на започващия тази седмица турнир в Атланта и така ще може да дръпне с едни гърди пред напиращите зад него Вердаско, Цонга, Ферер и Чилич.

 

В борбата може да се намеси и гигантът от Тандил Хуан Мартин дел Потро, който планира завръщане през септември. Той обаче изглежда в безнадежна ситуация, тъй като има да брани най-много точки от всички. В момента той е седми.

 

Какво е положението при българите

 

309. Григор Димитров  
589. Димитър Кутровски  
602. Тихомир Грозданов  
722. Тодор Енев  
791. Валентин Димов



Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини