Вече е официално: Карлович е №1 в историята по брой асове



08-10-2015 11:51 | Tennis24.bg

Иво Карлович вече еднолично е №1 в историята по брой реализирани директни точки от сервис. Снажният хърватин наниза 26 аса при загубата си с 6:7 (5), 6:7 (6) от Пабло Куевас на турнира в Пекин и вече има с 10 аса в повече от сънародника си Горан Иванишевич, който до този момент държеше лидерската позиция с 10 237 директни точки от сервис.

Въпреки поражението, 36-годишният хърватин продължава да се наслаждава на може би най-добрият сезон в кариерата си. По-рано през годината той спечели своята 6-та титла, триумфирайки в Делрей Бийч и стана най-възрастният шампион в АТР от 1989-та насам, когато Джими Конърс спечели трофея в Тел Авив на 37-годишна възраст.

Освен това Карлович записа и най-доброто си постижение в турнирите от Големия шлем, достигайки до IV кръг на Уимбълдън, където отстъпи пред Анди Мъри. Той е един от четиримата тенисисти, които са побеждавали Новак Джокович от началото на сезона.

Това обаче не е единственият рекорд на Карлович през годината. На турнира в Хале през лятото той наниза 45 аса в двубоя си срещу Томаш Бердих, нещо нечувано до този момент в двубой във формат 2 от 3 сета.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини