Шефът на АТР: Добавихме важен пазар като България



Шефът на АТР: Добавихме важен пазар като България
Свързани турнири
Тагове
07-10-2015 15:39 | Любомир Тодоров

И официалният сайт на Мъжката тенис асоциация отрази новината, че за първи път София и България ще бъдат домакини на турнир от календара през 2016 година.

Изпълнителният директор и президент на Асоциацията Крис Кермод не скри задоволството си от този факт.

"България вече постави своя отпечатък в ATP World Tour, благодарение на своята звезда Григор Димитров. Но ние сме възхитени, че можем да видим интереса към професионалния тенис, който беше генериран в тази страна. Като добавяме един важен пазар като България на нашата световна карта, АТР ще има турнири в 32 държави догодина", заяви Кермод.


Турнирът от категория "АТР 250" ще се проведе от 1 до 7 февруари в зала "Арена Армеец София". Той заменя в календара състезанието в Загреб на същите дати. Другите турнири по същото време са в Монпелие и Кито.

"Българската федерация по тенис, в партньорство с Garanti Koza, е развълнувана, че ще бъде домакин на събитие на АТР в София, което ще даде възможност на българските тенис фенове възможността да видят едни от най-добрите състезатели в света да се борят за титлата в София. Очакваме с нетърпение големия тенис да дойде в "Арена Армеец София" за дълги години", каза президентът на БФТ Стефан Цветков.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини