Винъс взе реванш за Серина и се справи с Винчи в трилър



02-10-2015 17:54 | Tennis24.bg

Винъс Уилямс се класира за финал на турнира в Ухан, след като в изключителен сблъсък спаси мачбол и победи Роберта Винчи. Италианката се намира в страхотна форма през последните седмици, като преди полуфинала в Ухан бе достигнала до финал на US Open. Именно в Ню Йорк Винчи победи сестрата на Винъс – Серина, отнемайки мечтата на Америка за Голям календарен шлем на по-малката от сестрите Уилямс.

Днес по-голямата от сестрите взе частичен реванш, побеждавайки Винчи с 5:7, 6:2, 7:6 (4). В края на третия сет, при 6:5 в своя полза и 40:30 Винчи получи мачбол, който обаче Уилямс отрази. В последствие се стигна до тайбрек, където бившата №1 показа по-здрави нерви и се наложи със 7:4 точки.

„Толкова се вълнувам, че ще играя на финал”, каза Винъс Уилямс в интервюто на корта. „Точно затова мечтаех, когато дойдох тук – да се класирам на финал и да имам възможността да споря за титлата в Ухан.

Роберта игра изключително добре днес. Тя имаше и мачбол, така че аз изкарах късмет, че успях да спечеля двубоя”, каза още Уилямс.

Винъс също така призна, че е гледала детайлно играта на Винчи от двубоя срещу сестра й Серина в Ню Йорк и това и е помогнало много. „Определено изучавах играта й от двубоя със Серина. Ако можех бих дала тази победа на Серина на US Open, но за жалост това няма как да се случи”, каза още Винъс.

На финала в Ухан американката ще се изправи срещу Гарбине Мугуруса, която във втория полуфинал се справи с 6:4, 7:6 (5) с Ангелик Кербер.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини