Четири българки на осминафинал в Созопол



30-09-2015 17:16 | Tennis24.bg

Четири български тенисистки се класираха за осминафиналите на международния турнир за жени "Sozopol Santa Marina Cup", който е с награден фонд 10 000 долара и е валиден за световната ранглиста. Изабелла Шиникова, Виктория Томова и Вивиан Златанова спечелиха днешните си срещи и се присъединиха към Джулия Терзийска, която преодоля първия кръг вчера.

Поставената под №2 в основната схема Изабелла Шиникова отстрани Арина Талуйенко (Казахстан) с 6:1 4:6 6:1 в мач, продължил малко повече от час и половина. Във втория кръг Шиникова ще играе срещу Вивиан Златанова. 17-годишната пазарджиклийка се наложи категорично над руската квалификантка Анна Махоркина с 6:4 6:0.

Петата поставена в схемата Виктория Томова бе най-убедителна от българските представителки днес, побеждавайки Надя Колб (Украйна) с 6:0 6:3 за по-малко от час. Следваща противничка на Томова ще бъде Линда Пренкович (Германия), която отстрани участвалата с "уайлд кард" Милка Генкова с 6:1 6:3 в мач с общо 18 двойни грешки.

Освен Генкова още две българки напуснаха днес борбата на "Sozopol Santa Marina Cup". Ани Вангелова загуби от румънската квалификантка Андрея Амалия Роска с 3:6 0:6, а Петя Аршинкова допусна обрат срещу Амели Интерт (Германия) за 6:3 1:6 4:6. След като взе първия сет и поведе във втория, пловдивчанката загуби 9 поредни гейма. В третия сет тя спаси мачбол при 2:5, но два гейма по-късно не успя и отпадна.

Две български двойки спечелиха мачовете си от първия кръг и се класираха за четвъртфиналите. Първите в схемата Шиникова и Терзийска отстраниха румънките Дука и Роска с 6:1 7:5, а Габриела Михайлова и Гергана Топалова се наложиха над сънародничките си Габриел Каратанчева и Мелъди Тодорова с 6:2 6:4. Виктория Бърдарова и Вивиан Златанова отпаднаха в първия кръг, а от вчера за втория се беше класирала Виктория Томова в тандем със състезаващата се за Белгия Михаела Боев.

Първите международни турнири по тенис в града - "Sozopol Santa Marina Cup" и "Santa Marina Open" - се организират от домакините от ваканционно селище "Санта Марина" и "FPI Hotels& Resorts" със съдействието на Община Созопол и с подкрепата на Mall Galleria, "Булстрад", "УниКредит Булбанк", "Загорка" и "ЧЕЗ България".

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини