Ноле: На корта трябва да останеш човек



29-09-2015 14:31 | Любомир Тодоров

Световният номер едно Новак Джокович се срещна с млади тенисисти в Белград на събитие, организирано от сръбската федерация.

Ноле разказа как и защо е харесал тениса и даде полезни съвети на талантливите спортисти.

"Избрах го чисто емоционално. Видях по телевизията как Пийт Сампрас играе на финала на Уимбълдън. До този момент не знаех какво е това тенис, дори не бях виждал ракета и корт. Срещата ме заинтригува силно и помолих баща ми да ми купи ракета", разказа Джокович, цитиран от вестник "Спортски журнал".

"Сега, когато по време на мач имам трудности, си припомням кой съм и как съм се озовал тук. Ако имате душевна хармония, някое ъгълче на покой и увереност, то ще можете да направите каквото искате на корта. В живота наистина всичко е възможно, стига да вярвате в това", продължи 28-годишният Новак пред притаилата дъх аудитория.

Той напомни, че съперникът трябва да се уважава, независимо колко ожесточена е битката на игрището.

"На корта винаги трябва да останеш човек. За пример мога да дам ситуацията след финала на "Ролан Гарос". Със Стан се поздравихме на мрежата. Изиграл съм десетки финали, но никога до този момент не бях преживявал подобно нещо. Никой съперник не ме беше приветствал толкова топло. Извън корта сме приятели, въпреки че в мача сме непримирими съперници. Това чувство не може да се сравни с нищо", каза в заключение Джокович.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини