Тежък жребий за Цвети в Ухан



25-09-2015 16:19 | Tennis24.bg

Цветана Пиронкова ще се изправи срещу италианката Камила Джорджи на старта на турнира на твърди кортове в Ухан (Китай). 28-годишната българка има гарантирани $6855 и 1 точка за световната ранглиста, в която заема 44-о място в момента.

При успех над Джорджи, пловдивчанката ще заработи $13 335 и 60 точки, а във втория кръг ще се изправи срещу победителката от двубоя между номер 11 Белинда Бенчич (Швейцария) и Южени Бушар (Канада).

23-годишната Джорджи е 36-а в ранглистата. Тя има една спечелена титла в кариерата си до момента и е заработила около $1.6 милиона като професионалистка. Пиронкова има три победи в три мача срещу италианката.

Иначе в квалификациите в Ухан участваше и Сесил Каратанчева, но на старта на пресявките тя отстъпи с 0:2 сета пред Юлия Гьоргес. Турнирът в Ухан е от категорията WTA Premier, а в дебютното му издание миналата година шампион стана Петра Квитова.

Иначе на кортовете в Ухан в игра ще първи път от месеци насам ще се появи Мария Шарапова. Рускинята е поставена под №2 в схемата и стартира директно от втори кръг. Водачка в схемата е Симона Халеп.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини