Кюртен отписа Надал и Федерер, предвижда доминация на Ноле



23-09-2015 12:04 | Tennis24.bg

Бившият бразилски тенисист Густаво Кюртен не се изказа особено оптимистично относно шансовете на Рафаел Надал и Роджър Федерер да спечелят поне по още една титла от Големия шлем. Според Кюртен, контузиите на Рафа ще му попречат да си върне на 100% формата, а без това да се случи испанецът трудно ще спечели титла от Шлема.

„Не мисля, че отново ще видим Рафа като №1 в света. Шансовете му да спечели поне още една титла от Големия шлем също не са големи. Ако той не е на 100% като ниво на игра, няма какво да направи срещу другите топ играчи”, коментира Кюртен пред изданието Tennis News.

„Сравнявам ситуацията при него с мен. След моята първа операция, аз не чувствах болка, но и не можех да тичам по същия начин, което беше проблем. Ако не можеш да тичаш на 100%, то тогава автоматично губиш 15% или 20% от шансовете си. Препятствието пред Надал се казва Джокович, който е фаворит в турнирите от Шлема”.

Гуга все пак даде малка надежда на феновете на Рафа: „През 2013-та не мислех, че той ще може да се завърне по такъв начин. Това му дава надежда и сега. Момчето е от друга планета. Няма как да го отписваме, защото е спечелил само 2-3 титли. Но понякога резултатите в Големия шлем говорят повече”.

„За да победи Джокович е 5 сета, Надал трябва да играе най-добрия си тенис и в същото време да се надява Ноле да няма най-добрия си ден. Дори да изостава със сет и да изглежда победен, сърбинът винаги може да обърне развитието на двубоя”.

Кюртен не е сигурен, дали Джокович може да подобри постижението на Федерер от титли от Големия шлем, но е убеден, че може да се доближи много до него.

„Още в началото на годината прогнозирах, че Джокович може да доближи Федерер и да спечели 3 от 4-те трофея от Шлема. Разликата между Новак и останалите момчета е, че той може да спечели двубоя дори и да играе на 80% от възможностите си. Мисля, че може да спечели още 6 титли от Шлема в следващите 3 години, защото конкуренцията му не е жестока. Може би Мъри може да стигне нивото му, но за Федерер и Надал ще става все по-трудно”.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини