Руседски: Купа „Дейвис” е като Световното по футбол за нас



22-09-2015 15:50 | Tennis24.bg

Великобритания мечтае за триумф в Купа „Дейвис”. Вече втори ден след победата над Австралия коментарите за предстоящия исторически финал в Белгия не стихват.

Бившата първа ракета на Великобритания Гред Руседски засипа с похвали Анди Мъри и в прав текст заяви, че шотландецът абсолютно сам е класирал родината си на финал в неофициалното световно отборно първенство по тенис. Руседски дори изрази мнение, че триумф в Купа „Дейвис” ще бъде равнопоставен като спечелването на титлата от Световното по футбол през 1966-та година.

„Ако спечели Купа „Дейвис”, за Мъри това ще бъде равно по значение с титлата от Уимбълдън. Анди дърпа тима нагоре. Той спечели по 3 победи в двубоите с Франция и Австралия, което е невероятно постижение за един тенисист. Това е различна лига, различно ниво. Това е като триумфа на Англия на Световното през 1966-та. Ако спечелим Купа „Дейвис”, ще останем завинаги в спортния фолклор. Това е невероятно постижение”, коментира Руседски пред „Би Би Си”.

„Аз и Тим Хенман не успяхме да го направим. Ние също бяхме играчи от Топ 10, но не бяхме добри колкото Анди. Ако погледнете триумфа на Швейцария. Федерер го направи, но имаше подкрепата на Стан Вавринка. А Мъри дори няма подкрепата на състезател от Топ 100 в отбора...”, каза още Руседски.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини