Рафа Надал празнува с Испания европейската титла



Рафа Надал празнува с Испания европейската титла
Свързани играчи
Тагове
21-09-2015 19:00 | Станко Димов

Бившият №1 в света Рафаел Надал отпразнува заедно с отбора на Испания спечелената европейска титла на първенството по баскетбол. В неделя, на финала в Лил, „Ла Фурия” победи категорично Литва и спечели първенството на Стария континент за 3-ти път в последните 4 издания на турнира. Рафа Надал пък пътува специално до Франция, за да подкрепи на живо сънародниците си.

„Гледах почти всеки един двубой от турнира, особено тези на Испания. За мен е изключителна чест да бъда тук и да подкрепям отбора. Близък приятел съм с Пау Гасол, Руди Фернандес и Серхи (Серхио Родригес). Това са момчета, които написаха история в последното десетилетие. Те са част от едно уникално поколение на нашата родина. Разговарях с Пау, той е много щастлив. За него това беше един от най-силните турнири в кариерата му. Двубоят, който изигра срещу Франция, беше нереален (Гасол завърши с 40 точки)”, коментира Надал.

Любопитното е, че часове преди финала Рафа Надал бе в Одензе, където взе участие в двубоя на родината си за Купа „Дейвис” срещу домакините от Дания. След като си свърши работата на корта, Матадора моментално се отправи за Лил, за да подкрепи баскетболния тим на Испания.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини