Мъри готов да откаже финалите на АТР заради Купа „Дейвис”



21-09-2015 13:12 | Станко Димов

Анди Мъри изрази готовността си да пропусне финалите на АТР в края на сезона, за да бъде в оптимална форма за финала на Купа „Дейвис”, в който Великобритания ще гостува на Белгия. Новината съобщи лично шотландецът в интервю за „Би Би Си радио”.

Той е категоричен, че ще няма да вземе участие в двубоите в „О2 Арена”, ако белгийците решат финала да се играе на клей, каквито са очакванията към момента.

Белгийската тенис федерация има на разположение още 2 седмици, за да обяви официално на каква настилка ще се проведе финала. 4 от последните 6 домакинства обаче Белгия избираше червени кортове и сега се очаква да няма промени. Още повече, че през годините клей-кортовете се утвърдиха като най-неудобна за Мъри настилка.

„Определено участието ми във финалите на АТР ще бъде поставено под въпрос, ако играем на клей (във финала за Купа „Дейвис”). В такава ситуация ще имам нужда от допълнително време да тренирам и да свикна с настилката”, коментира Мъри.

„Видяхте миналата година какво се случи с Роджър Федерер и колко уморен беше в първия мач от финала (загуби от Гаел Монфис на клей). Освен това, ако се класираш за финал в Лондон и играеш в неделя, то със сигурност ще имаш нужда от повечко време за почивка. Няма как да изиграеш 5 двубоя срещу най-добрите в света и да си свеж след това”, аргументира се още Мъри.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини