Енев пред Tennis24.bg: Григор игра в Люксембург, само заради Олимпиадата



20-09-2015 18:30 | Tennis24.bg

Капитанът на България за Купа „Дейвис” Тодор Енев не скри разочарованието си от отказа на Григор Димитров да участва в плейофния двубой за влизане в Първа група на турнира. Както е известно, България загуби с 2:3 от Унгария и се лиши с възможността да се изкачи в по-горната група.

„Разбира се, че съжаляваме всички. Започнахме кампанията през март и всички заедно бяхме обединени във всеки един момент. Направихме доста силни мачове, постигнахме и доста убедителни победи срещу Латвия и Люксембург.

Аз съжалявам единствено, че в най-важния и исторически мач Григор Димитров не беше с нас. Вие видяхте, че си взехме мача на двойки, ако той беше участвал (на сингъл) със сигурност влизахме в Първа група. Момчетата от отбора също не разбират неговото решение, но гледаме напред. Аз съм горд с тях и им благодаря, че успяхме да стигнем до плейоф. Не го бяхме правили много време”, коментира Енев пред БНТ.

Запитан кога е научил, че Григор Димитров няма да участва срещу Унгария, капитанът на тима ни каза следното: „До последно вярвах, че той ще играе. Непосредствено преди срещата с Унгария, може би на 4-ти или 5-ти септември, доста късно. Той според мен трябваше да дойде заради хората. Всички го обичат в България, не искам да правите сравнение с Бербатов или някой друг. Бербатов го изгониха феновете, а Григор феновете го обичат. Представете си каква емоция щяха да изпитат подрастващите, малките деца, които играят тенис, ако го бяха видели на живо”.

Пред Tennis24.bg Енев бе категоричен, че участието на Григор Димитров в мача срещу Люксембург преди няколко месеца е било само заради Олимпийската квота.

Любомир Тодоров

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини