Созопол за първи път домакин на международни турнири



17-09-2015 17:58 | Любомир Тодоров

Ваканционно селище „Санта Марина” ще е домакин на първите за Созопол международни турнири по тенис за жени, валидни за световната ранглиста. От 26 септември до 12 октомври, т.г. в курорта ще се проведат два поредни турнира с награден фонд по 10 000 долара, включени в календара на Международната федерация по тенис ITF.


„Sozopol Santa Marina Cup”, който се организира със съдействието на Община Созопол, започва на 26 септември. В първите три дни са квалификациите, на 29 септември стартира борбата в основната схема. Финалът на двойки е на 3 октомври, а първата шампионка на международен турнир в Созопол ще бъде определена на 4 октомври.


Точно седмица по-късно е „Santa Marina Open”. Директор на турнирите е Николай Пръвчев, а главен съдия е Веселина Донева. Очаква се участие да вземат някои от най-добрите български тенисистки, включително националките ни за „Фед къп” Диа Евтимова, Изабелла Шиникова, Виктория Томова, двукратната държавна шампионка за жени Джулия Терзийска, както и състезателки от много държави.


Победителката във всеки от турнирите ще спечели 1568 долара от наградния фонд и 12 точки за световната ранглиста, на финалистката се полагат съответно 980 долара и 7 точки.


„Sozopol Santa Marina Cup” и „Santa Marina Open” се организират от домакините от ваканционно селище „Санта Марина” и „FPI Hotels& Resorts”, със съдействието на Община „Созопол”, Българска федерация по тенис и с подкрепата на Mall Galleria, „Булстрад”, „УниКредит Булбанк”, „Загорка” и „ЧЕЗ България”.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини