Томова, Кузманов и останалите топ-таланти атакуват европейските първенства



17-07-2010 01:27 | Николай Драгиев

Европейската шампионка при 14-годишните от миналия сезон Виктория Томова ще пробва силите си в следващата възрастова група. Софиянката ще участва през следващата седмица на първенството на Стария континент до 16 години в Москва. 

 

Вики, която е на 15, е поставена под №7 в схемата. Интересно е да се спомене, че първа в схемата е чехкинята Петра Роханова, която Томова победи на еврофинала миналата година.

 

В тази възрастова група България ще бъде представена още от шампионите на Държавното лично първенство до 16 години Борислава Ботушарова и Вилиан Петров, а четвъртият ни участник е Пламен Митев.

 

Димитър Кузманов, който бе обявен за най-добър тенисист на Европа при 16-годишните за миналия сезон, ще участва на Европейското първенство до 18 години в Клостерс, Швейцария, а останалите трима български представител са Никол Христова и шампионите на държавното лично първенство до 18 годни Стефан Трифонов и Александра Митровска.

 

Европейските първенства ще се проведат през следващата седмица и ще започнат в понеделник, а финалите са в неделя.

 

При 14-годишните ще играят шампионите и финалистите на провелото се през изминалия месец Държавно лично първенство в тази възрастова група в лицето на Вивиан Златанова, Джулия Терзийска, Андрей Алауи и Габриел Донев.

 

Racketi.com




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини