Националите: Излизаме за победа, както винаги (+ снимки)



15-09-2015 17:02 | Станко Димов

Състезателите от отбора на България за Купа „Дейвис”, водени от своя капитан Тодор Енев, дадоха пресконференция преди важния двубой с Унгария в края на седмицата. Ето какво споделиха на срещата с медиите Димитър Кутровски, Димитър Кузманов, Александър Лазов и Тихомир Грозданов:

Димитър Кутровски: „Винаги ми е добре, когато съм в България. Нямам много възможности да се връщам. Почти винаги съм си тук за Купа „Дейвис”, така че има високи емоции покрай мачовете, както и приятно чувство, когато се прибирам вкъщи. България ми липсва и ми е много хубаво, когато се връщам. Чувствам се добре. По-бързо успях да свикна с червените кортове, отколкото на мача с Люксембург преди няколко месеца”.

Димитър Кузманов: „Очакванията ми са за победа, както е било винаги. Независимо срещу кого играем, кой е в отбора и кой седи срещу нас, винаги излизаме за победа. До преди 6 месеца никой не вярваше, че ще стигнем до тук. Ние обаче доказахме, че сме много силен колектив и отборният характер е на преден план, а не индивидуалните качества. Мисля, че това е най-важното – да бъдем колектив и да се борим, защото сега ни предстои най-тежкият мач”.

Александър Лазов: „Мисля, че съм във форма. Надявам се, ако получа шанс, да успея да покажа. Всичко е наред в отбора. Както каза и Мико – колективът е супер. Гледаме напред и ще се опитаме да победим съперника”.

Тихомир Грозданов: „Готов съм. С момчетата сме се настроили за победа. Трябва да запазим концентрация. Наистина ни предстои важен мач, знаем какво ни очаква и какво ще бъде напрежението. Според мен, ние сме готови, подготвени сме, всички сме играли турнири”.

ГАЛЕРИЯ ОТ ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯТА

Станко Димов

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини