Роберта: Гордея се със себе си!



Роберта: Гордея се със себе си!
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
11-09-2015 11:55 | Test User

Неочакваната финалистка на US Open Роберта Винчи не успя да сдържи емоциите си след като победи Серина Уилямс в три сета (2:6, 6:4, 6:4).

"Честно казано не очаквах, че мога да спечеля. Когато се събудих сутринта си казах: на полуфинал си, забавлявай се и играй своята игра. В края на двубоя си мислех, че трябва да вкарвам топката в корта и да гоня всичко. Получи се и така спечелих. Гордея се със себе си!", заяви развълнуваната Роберта.

Винчи е щастлива, че е обърнала залозите, които са били 300/1 срещу нея. Радостна е и че ще играе срещу сънародничката си Флавия Пенета, което показва колко са силни италианките.

"Утре съм на финал и това ще бъде незабравимо за мен. Съжалявам за публиката, че Серина не успя да спечели Голям шлем. Извинявайте, хора, но това е моят ден", обърна се към феновете 32-годишната тенисистка от Таранто.

Пенета води с 5-4 победи срещу Винчи. По ирония двете съотборнички от шампионския тим на Италия за "Фед къп" са играли за последно точно в Ню Йорк. През 2013 година Флавия спечели на четвъртфиналите с 6:4, 6:1. Двете италианки никога не са се срещали на финал.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини