Федерер: Не е нормално да играя толкова добре



10-09-2015 11:23 | Станко Димов

Роджър Федерер продължава наказателната си акция на US Open и се класира за полуфинал, след като победи с 3:0 сета Ришар Гаске. От началото на турнира швейцарецът няма загубен сет, а в спор за място на финал ще се изправи срещу сънародника си Стан Вавринка.

„Не мога да кажа, че съм напълно изненадан от начина, по който играя в момента. Работих много върху играта ми и върху това да направя една крачка напред. взимам топката рано, освен това правя много по-добри волета, в сравнение с преди 10 години. Когато бях малък тренирах много волета и това сега ми помага. Дава му увереност, че мога да се справя добре, когато излизам на мрежата. Освен това началният ми удар функционира добре, ретурите ми са на ниво, а когато съберете всички тези неща, то картинката е приятна. Мисля, че цялостно промених динамиката в играта си. Разбира се, важен фактор за добрата ми игра е и фактът, че се опазих от контузии и запазих мотивацията си”, коментира Федерер.

Относно двубоя със Стан Вавринка, Федерер каза следното: „Винаги съм знаел, че той може да играе по-добре от това, което показва. Просто в предишните години му липсваше достатъчна увереност. Но той положи много усилия в тази насока, повярва в себе си. Стан направи няколко знаменити победи, като тази над Хюит за Купа „Дейвис” в Сидни в 5 сета, които му показаха, че може да победи всеки. Сега той може да направи каквото си поиска. Има 2 титли от Шлема, златен олимпийски медал, Купа „Дейвис”, титла от „Мастърс 1000” сериите. Той има превъзходна кариера. За последно играхме на „Ролан Гарос”, където той ме победи в 3 сета. Надявам се сега да се представя по-добре”, коментира Федерер.

Бившият №1 също така сподели, че е останал изненадан от представянето си в Ню Йорк до момента. Както е известно Федерер не загуби сет по пътя към полуфиналите. „Не бих казал, че на моите години това е нормално, ако трябва да бъда честен. През последната година и половина обаче аз играя много добре, това ме кара да се чувствам млад”.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини