Националките с победи на турнира в София



09-09-2015 14:30 | Любомир Тодоров

Трите националки на България за "Фед къп" Елица Костова, Диа Евтимова и Виктория Томова започнаха с победи участието си в турнира "Алианц къп", който се провежда в София на кортовете на ТК "Левски" и е с награден фонд 25 000 долара.

Третата поставена Костова беше категорична и победи с 6:0, 6:1 участващата с "уайлд кард" турска тенисистка Ясмин Гюлман. Елица спечели първите осем гейма в неравностойния мач.

Следващата съперничка на третата ни ракета е руската квалификантка Виктория Каменска. Костова вече си осигури 5 точки за световната ранглиста, където е №226.

Диа Евтимова се пребори с друга състезателка с покана - Даяна Негреану от Румъния. Тя спечели с 6:4, 4:6, 6:2 като имаше възможност при 4:4 във втория сет да направи пробив и да си спести третата част.

Евтимова среща пак румънка на осминафиналите. Това е Кристина Дину.

 

Участващата с "уайлд кард" Виктория Томова победи с 6:0, 6:2 Альона Болсова от Испания и ще играе срещу победителката от мача между №2 Ана Богдан (Румъния) и Полина Виноградова (Русия).

 

Победа записа и "щастливата губеща" Юлия Стаматова. Левичарката от София си върна за загубата в квалификациите на Диана Марчинкевича и спечели с 4:6, 6:3, 6:4.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Ролан Гарос
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Париж, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: Lyon Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Лион, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Geneva Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Женева, Швейцария
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Други новини