Рафаел Надал и неговата философия



16-07-2010 01:41 | Николай Драгиев

Рафаел Надал е сред най-откровените тенисист. Той винаги казва каквото мисли, въпреки че английският му не е от най-добрите. Ето и някои от най-важните "крилати" фраза на Надал през годините, които говорят много за цялостната му визия за тениса и живота като цяло:

 

1. "Никой не може да иска повече от мен, тъй като аз винаги давам 100% от възможностите си. Дори и да загубя, след няколко дни ще опитам на друг турнир. Ако не се получи, идва следващият. Ако пак не стане - продължавам с нов."

 

2. "Имам толкова приятели, хубаво семейство и здраве. Имам много повече, отколкото съм мечтал. Определено съм щастлив. Победите не променят нищо от това. Да спечеля в Париж и Лондон ми даде моментна радост. Друго обаче е щастието, което търся."

 

3. "Искам да имам нормална приятелка, за предпочитане от моя роден град. Важното е тя да ме възприема просто като момче, което живее малко по-надолу по улицата. Искам да срещна момиче със своя собствена кариера, което не иска да променя живота си непременно заради моя начин на живот."

 

4. "Загубите никога не ти помагат да прогресираш. Винаги обаче трябва да осъзнаваш колко трудно си достигнал до твоите успехи, така че в тази връзка те са полезно нещо. Загубите са нужни, за да разбереш стойността на победите."

 

5. "Никой не си спомня за загубите. Хората помнят победите."

 

6. "Нямам никакъв късмет при мачболите."

 

7. "Не ми пука дали съм номер 1, 2 или 3 в света. Искам да съм щастлив."

 

8. "Номер 1 съм поставен в турнира, но това число не ми гарантира, че ще спечеля мачовете си."

 

9. Единственият начин да намериш дадено решение, е да се движиш, да тичаш и да контролираш напрежението."

 

10. "Спокойно. Ще спечеля."

 




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини