Квитова срещу Пенета е последният четвъртфинал



08-09-2015 09:16 | Любомир Тодоров

Петра Квитова и Флавия Пенета ще се срещнат в последния четвъртфинал на Откритото първенство на Съединените щати по тенис.

Тази сутрин петата в схемата чешка левичарка спря приказния път на квалификантката Йохана Конта, като я победи със 7:5, 6:3. Квитова беше нервна, но спаси и петте възможности за пробив на родената в Сидни тенисистка, която представя Великобритания.

Конта, която имаше серия от 16 поредни успеха, загуби първия сет, когато при точката за проби в 12-ия гейм се изхитри да направи двойна грешка. Петра направи ранен пробив във втората част и не позволи да бъде застигната.

Италианката Пенета за шести път в последните осем години е на четвъртфинал на US Open. Тя се справи с шампионката от 2011 година Саманта Стосър с 6:4, 6:4.

Поставената под №26 Флавия спечели и седмия мач срещу австралийката. Тя направи по един пробив във всеки сет и отрази и четирите възможности на съперничката си.

В останалите четвъртфинали играят Серина Уилямс - Винъс Уилямс, Кристина Младенович - Роберта Винчи и Симона Халеп - Виктория Азаренка.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини