Пет българки в основната схема в София



07-09-2015 16:47 | Любомир Тодоров


Пет български тенисистки намериха място в основната схема на 25-ото издание на тенис турнира за жени "Алианц къп", който се провежда на кортовете на ТК "Левски" и е с награден фонд 25 000 долара.

Третата поставена националка Елица Костова ще играе в сряда срещу Ясмин Гюлман от Турция, която участва с "уайлд кард". Това съобщи за Tennis24.bg главният съдия на турнира Веселина Донева.

Другата ни представителка, която влиза според класирането си в световната ранглиста е Диа Евтимова. Тя започва също с тенисистка с покана. Това е Даяана Негреану от Румъния.

Единствената българка, която ще играе на единично във вторник е преодолялата квалификациите Изабелла Шиникова. Тя се изправя срещу №4 Виктория Голубич от Швейцария в 13 часа на централния корт.

Участващата с "уайлд кард" Виктория Томова среща Альона Болсова, която е молдовка, но вече представя Испания.

Като "щастлива губеща" от квалификациите влезе в основната схема Юлия Стаматова. Тя ще играе по ирония на съдбата точно с победилата я в пресявките със 7:6(3), 3:6, 6:2 латвийка Диана Марчинкевича.

В първия и втори кръг на квалификациите отпаднаха държавната шампионка Джулия Терзийска, вицешампионката Петя Аршинкова, Десислава Златева, Стефани Арсова, Невена Георгиева, Никол Йорданова, Габриела Михайлова, Габриел Каратанчева и Вивиан Златанова.

Любомир Тодоров

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини