Серина се притеснява, че сестра й ще я бие



07-09-2015 12:14 | Станко Димов

Серина Уилямс направи още една крачка към Голям шлем, след като в неделя вечер се справи с 2:0 сета с младата си сънародничка Мадисън Кийс. Благодарение на успеха световната №1 се класира за четвъртфинал на US Open, където обаче и предстои двубой с нейната сестра – Винъс.

Серина в прав текст призна, че сестра й е възможно най-трудният опонент, защото познава в детайли всяка една част от играта й. Въпреки сериозната разлика в ранглистата, Серина няма никакво намерение да подценява двубоя.

„Мисля, че ще бъде по-забавно от обикновено. Ние наистина се наслаждаваме на възможността (да играем една срещу друга). И двете сме щастливи, че все още сме в турнира. Ще бъде много напрегнато”, коментира Серина Уилямс.

„Тя (Винъс) се справя много добре и ще иска да спечели и следващия мач. В никакъв случай няма да ми бъде лесно. За мен Винъс е най-добрата състезателка в турнира. Тя ме е побеждавала толкова много пъти. Имам много загуби от нея – никоя не ме е побеждавала повече от нея. Тя е играч, който знае как да стигне до победата, как да ме надвие, познаваме слабите ми страни по-добре от всеки друг. Така че в никакъв случай няма да бъде лесно. Надявам се, че ще нещата ще се развият по моя план”, коментира водачката в схемата.

До момента двете се сестри са се срещали 26 пъти на корта, като Серина води с 15:11 победи. В турнирите от Шлема авансът на световната №1 е 8:5 победи.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини