Ноле загуби първи сет на US Open



07-09-2015 08:40 | Любомир Тодоров

Световният номер едно Новак Джоквич се класира за девети пореден път на четвъртфинал на Откритото първенство на Съединените щати по тенис.

Сърбинът загуби първия си сет, но се наложи над №23 в схемата Роберто Баутиста Агут от Испания с 6:3, 4:6, 6:4, 6:3 в тричасов двубой на "Артър Аш". Ноле взе първия сет, поведе с пробив във втория, но съперникът му го върна и после направи още един, за да изравни частите.

Джокович загуби първа част на US Open в първите четири кръга от 2010 година. След това 28-годишният белградчанин не допусна повече изненади. Баутиста Агут напомни за себе си в предпоследния гейм на срещата. Новак сервираше за победата при 5:2, но испанецът проби, само за да загуби след това подаването си и мача.

Ноле, който е шампион в Ню Йорк през 2011 г. завърши с 42 печеливши удара и 37 непредизвикани грешки.

"Проблемът беше, че му позволих да контролира разиграванията, нещо което не правех в първите сет и половина. Роберто е тенисист от типа на Ферер, който като получи възможност, веднага се възползва. Поздравления, че ме накара да се трудя здраво на корта. Доволен съм, че издържах в тричасовия мач", заяви Новак.

На четвъртфинал Джокович ще се изправи отново срещу испанец. Това е левичарят Фелисиано Лопес, №18 в схемата, който отстрани победилия Надал Фабио Фонини с 6:3, 7:6(5), 6:1.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини