Грозданов шампион на България след 5-сетова драма (+ СНИМКИ)



06-09-2015 13:23 | Любомир Тодоров

Националът за Купа "Дейвис" Тихомир Грозданов спечели титлата от Държавното лично първенство по тенис.

В драматичен финал на НТЦ в София пред полупразни трибуни той надделя след повече от 3 часа игра и обрат над Петър Трендафилов с 2:6, 3:6, 6:4, 6:4, 6:2.

В първата част 30-годишният димитровградчанин първи се освободи от напрежението и след 2:2 спечели четири поредни гейма, а с това и сета.

Във втория отново Трендафилов стигна до брейк за 3:1. Варненецът Грозданов веднага го върна, но след това с две двойни грешки предаде сервис гейма си. До края нови пробиви нямаше и Петър, който през 2012 г. беше в отбора на България, завърнал се във втора група на Евро-африканската група на Купа "Дейвис", удвои аванса си.

Трендафилов стартира и третата част с брейк за 2:1. Тото не се отказа от борбата, намали грешките и успя да го върне при 4:4. В десетия гейм националът проби отново, за да спечели сета.

 

Грозданов изравни частите след пробив за 6:4 в последния гейм. Тото продължи серията си и постигна брейк за 2:0 в заключителния сет. Трендафилов събра сетни сили и върна брейка при 2:3. Отговорът на 28-годишния национал беше светкавичен: нов пробив. След това Тихомир затвърди за 5:2, а после стигна до мачбол и ликува след топка в аут на съперника.
 
Шампионът Грозданов взема 1900 лева от наградния фонд на турнира, а за финалиста остана чек за 1100 лева.

ГАЛЕРИЯ ОТ ФИНАЛА ВИЖТЕ ТУК

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини