Анди Мъри този път не се бави



Анди Мъри този път не се бави
Свързани новини
Свързани турнири
Тагове
06-09-2015 07:46 | Любомир Тодоров

Третият в схемата на Откритото първенство на Съединените щати Анди Мъри записа убедителен успех, за да се класира на осминафиналите.

Олимпийският шампион се наложи над №30 Томас Белучи от Бразилия с 6:3, 6:2, 7:5 след малко повече от 2 часа игра в мач от нощната сесия в Ню Йорк. В предишния кръг Мъри трябваше да прави драматичен обрат от 0-2 сета срещу Манарино.

В началото мачът се завърза, след като левичарят Белучи проби за 2:1. Но Анди реагира мигновено и направи рибрейк. След 3:3 шампионът от 2012 година наложи пълна хегемония до края на втората част. В заключителния сет играта беше равна. Но в 11-ия гейм британската първа ракета проби на нула и после затвори лесно мача.

Мъри изравни по брой победи Новак Джокович като и двамата имат по 59.

Следващият съперник на шотландеца е 15-ият поставен Кевин Андерсън. Южноафриканецът се наложи над Доминик Тийм от Австрия с 6:3, 7:6(3), 7:6(3).

Шампионът от "Ролан Гарос" Стан Вавринка също е на осминафинал. Швейцарецът се справи с игралия и у нас Рубен Бемелманс от Белгия с 6:3, 7:6(5), 6:4.

Вавринка направи осем аса, но допусна и също толкова двойни грешки. Той постигна шест пробива, а допусна два. Следващият опонент на Стан е американецът Доналд Йънг, който спечели срещу Виктор Троицки от 0-2 сета.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини