Джокович с нов треньор, прицели се в Australian Open



Джокович с нов треньор, прицели се в Australian Open
Свързани новини
Свързани турнири
Свързани играчи
12-01-2010 17:35 | Станко Димов

Световният номер 3 Новак Джокович сподели, че очаква с нетърпение Откритото първенство на Австралия, което започва в Мелбърн идната седмица. Сърбинът е категоричен, че тази година се чувства далеч по-подготвен от преди 12 месеца, когато напусна безславно турнира. Тогава Ноле, който защитаваше титлата си от 2008 година, се отказа в мача си срещу Анди Родик, при резултат 7-6 (3) 4-6 2-6 1-2 за американеца.

 

"Миналата година се представих лошо в Австралия. За първи път в кариерата ми бях в ролята на защитаващ титла от Големия шлем. Първите седмица на 2009 определено бяха тежки за мен", призна Джокович.

 

"Не се чувствах на 100% готов за турнира, а освен това смених ракетата, с която играех. Като цяло всичко това се отрази на представянето ми на корта, а напрежението и стресът от големите очаквания ми изиграха лоша шега. За моя радост завърших годината в отлична форма, която се надявам да покажа и сега", каза още сърбинът.

 

В Мелбърн, Джокович ще бъде и с нов човек в треньорския си щаб - бившият номер 4 в света Тод Мартин, който ще работи заедно с дългогодишния наставник на сърбина Мариан Вайда.

 

"Мисля, че взехме добре решение с Тод Мартин. Той е страхотен човек, запазва спокойствие и това се отразява на целия ни отбор. Двамата с него сме коренно различни. Да не забравяме, че Тод Мартин бе дълго време във върха на мъжкия тенис и притежава много опит. Той е човек, който знае как се побеждава", сподели в заключение Джокович.

 

ОЩЕ НОВИНИ ЗА AUSTRALIAN OPEN ВИЖТЕ ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини