Цетковска: Победата над Вожняцки е сред най-големите в кариерата ми



04-09-2015 15:04 | Станко Димов

Петра Цетковска сътвори поредната сензация на тазгодишния US Open в схемата при дамите, отстранявайки бившата №1 в света Каролина Вожняцки. Двете премериха сили на централния корт „Артър Аш” в двубой от втория кръг на основната схема. След срещата чехкинята, която в момента е №149 в ранглистата на WTA, определи победата си като една от най-значимите в кариерата.

„Това е една от най-големите победи в кариерата ми. Успехът е голям за мен, защото успях да победя Каролина, която е сред най-добрите в света. Освен това успях да го направя на най-големия тенис корт в света”, коментира Цетковска.

„Много съм уморена в момента, но съм още по-щастлива”, каза още Цетковска след последната точка в мача. „Не съм убедена, че осъзнах точно какво се случи на корта, защото емоциите бяха толкова големи. Просто исках да покажа най-доброто от себе си и успях. За мен беше невероятен опит да играя пред толкова много публика”. 

Цетковска имаше сет преднина и аванс от 4:1 гейма във втората част, но въпреки това срещата достигна до финален трети сет, в който чехкинята успя да се наложи. „Двубоят никога не е приключил, докато не направиш последната точка. Доволна съм от начина, по който играх. Имаше моменти, в които ми беше много трудно. Двубоят беше изключително психологически”, каза още Цетковска.

В трети кръг тя ще срещне Флавия Пенета от Италия.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини