Победа №50 за Серина Уилямс



03-09-2015 03:27 | Tennis24.bg

Серина Уилямс се класира за трети кръг на US Open, след като се наложи с 2:0 сета над Кики Бертенс (Холандия), в отделните части 7:6 (5), 6:3. За световната №1 това беше победа №50 от началото на сезона, а с нея американката направи още една крачка към мечтания Голям шлем – спечелването на всички мейджър титли през сезона.

Началото на срещата обаче далеч не беше толкова лесно за американката. Бертенс, която започна турнира като №110 в света, имаше преднина съответно 3:1, 4:2 и 5:3 гейма. Нещо повече – представителката на Холандия дръпна сериозно и в тайбрека на първия сет, където имаше аванс от 4:0 точки.

Както често се случва обаче, последната дума бе за Серина Уилямс. Местната любимка отказа да се предаде и успя да измъкне тайбрека със 7:5 точки, след което наложи волята си и във втория сет.

Благодарение на успеха Уилямс вече има впечатляващите 50 победи срещу едва 2 загуби от началото на сезона. Единствените поражения на американката са в Мадрид (от Петра Квитова) и Торонто (от Белинда Бенчич).

Освен това водачката в схемата се доближи „само” на 5 победи от мечтания Голям шлем. По-рано през сезона тя триумфира на Australian Open, „Ролан Гарос” и Уимбълдън.

В следващия кръг Серина ще се изправи срещу сънародничката си Бетани Матек-Сандс, която по-рано през деня надви с 6:2, 6:1 Коко Вандевеге.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини