Вожняцки отказа маратона на Ню Йорк, бивш №4 ще я замени



02-09-2015 15:25 | Станко Димов

През 2014-та година Каролина Вожняцки стана първият професионален атлет, който взима дейно участие и записва резултат в маратона на Ню Йорк. Датчанката спря хронометрите на 3 часа, 26 минути и 33 секунди. Тази година обаче бившата №1 в света разкри, че няма да може да се включи отново в предизвикателството.

„Няма да участвам в маратона на Ню Йорк тази година. Ще продължа да подкрепям фондацията Team For Kids, на която съм посланик, но ще пропусна маратона. Мисля, че след няколко години отново ще мога да участвам”, коментира Вожняцки.

Тенисът обаче отново ще има свой представител на маратона. Това ще бъде достигналият до №4 в ранглистата Джеймс Блейк. Американецът също ще участва с благотворителна цел.

„Всяка година моята фондация ме кара да бягам и аз все си намирах оправдание. Този път обаче няма къде да ходя. До сега в живота си никога не бях бягал повече от 5 мили. Тази седмица ще опитам да бягам 12 мили, за да мога да се доближа до 18 или 20 мили (колкото са в маратона). Тренирам здраво”, каза Блейк.

Запитан за постижението на Вожняцки миналата година, американецът каза следното: „Каролина вдигна много летвата. Надявам се, че ще мога да се доближа до нейното постижение. Но това ще бъде невъзможно”.

Маратонът на Ню Йорк ще се проведе в края на септември.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини