Григор Димитров – Матю Ебдън (гейм по гейм)



Григор Димитров – Матю Ебдън (гейм по гейм)
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
31-08-2015 16:02 | Станко Димов

Григор Димитров (България, №17) – Матю Ебдън (Австралия), двубой от I кръг на US Open 2015.

Коментар на двубоя:

ПЪРВИ СЕТ:
(сервис за Ебдън):

0:1 Григор Димитров загуби първите 3 точки в двубоя (0:40), но в последствие успя на два пъти да стигне до равенство. В крайна сметка австралиецът спечели последните две разигравания в гейма и не допусна пробив още на старта.

1:1 Гейм на 0 на сметката на Григор Димитров и той изравнява резултата.

1:2 Отново с голяма доза затруднения, Матю Ебдън успява да спечели подаването си и да излезе напред в резултата. И в този гейм обаче се стигна на два пъти до равенство, но австралиецът не допусна изненади.

2:2 Втори пореден сервис-гейм на 0 за Григор Димитров. От началото на срещата българинът не е загубил точка при свой сервис.

2:3 Григор Димитров поведе с 30:15, но последваха три много атрактивни точки на сметката на Ебдън, който спечели гейма. Втора пауза в срещата, след която на сервис застава Григор Димитров.

3:3 За първи път от началото на двубоя Григор Димитров имаше проблеми в свой сервис-гейм. След два сгрешени форхенда, българинът изоставаше с 30:40 и позволи на Ебдън да стигне до първата точка за пробив от началото на двубоя. В крайна сметка обаче нашето момче успя да спаси опасността и взе подаването си.

4:3 ПЪРВИ ПРОБИВ ОТ НАЧАЛОТО НА МАЧА! Григор Димитров взе гейма на 0 и след така важния седми гейм вече има преднина в резултата. Предстои пауза, след която Гришо ще сервира за затвърждаване на пробива.

5:3 Пробивът е затвърден с бърз гейм на 0 на сметката на №17 в схемата Димитров.

5:4 Матю Ебдън спечели бързо подаването си и спира серията от 3 последователни гейма на сметката на Димитров. Предстои нова кратка пауза, след като българинът ще сервира за успех в сета.

6:4 Още един гейм на 0 на сметката на Григор Димитров, който печели първия сет с 6:4 след решаващ пробив в седмия гейм.

ВТОРИ СЕТ:
(сервис за Ебдън)

0:1 Матю Ебдън открива сметката в началото на втората част. Австралиецът изоставаше с 15:30, но спечели 3 последователни точки и съхрани подаването си.

1:1 Никакви проблеми за Григор Димитров, който изравнява резултата след около 70-80 секунден гейм.

2:1 ПРОБИВ ЗА ГРИГОР ДИМИТРОВ. След страхотен бекхенд по правата, българинът поведе в точките с 30:15. Последваха две последователни двойни грешки на Ебдън, след които пробивът стана факт.

3:1 Ебдън спечели първото разиграване в сета, но последва серия от 4 отлични начални удара на Димитров (2 аса в това число) и българинът не допусна никакви неприятни изненади.

4:1 Втори пробив за Григор Димитров. Българинът поведе в точките с 40:15, след което направи успешна атака в близост до мрежата, завършена с прецизен форхенд. Гришо се доближава само на два гейма от успех в сета.

5:1 Без никакви проблеми, Григор Димитров затвърждава и този пробив и след петия си пореден гейм на сметката се доближава само на игра от успех и във втория сет.

5:2 Ебдън печели за втори път подаването си и спира серията на Димитров. Предстои пауза, след която българинът ще сервира за успех в сета.

6:2 Гейм и втори сет за Григор Димитров. Малко повече от час игра от началото на двубоя на Корт №5, нашето момче вече е само на сет от място във втори кръг в Ню Йорк.

ТРЕТИ СЕТ:
(сервис за Ебдън)

0:1 Подобно на предходните два сета, третият също започва с гейм на сметката на Матю Ебдън.

1:1 Гейм на 0 на сметката на Григор Димитров.

1:2 Още един бърз гейм, спечелен с лекота от сервиращия.

2:2 Бърз гейм за Григор Димитров. Геймът можеше да бъде нулев, но при 40:0 Гришо сбърка един смач в близост до мрежата. Наложи му се да изпълни още един начален удар и след няколко секунди геймът все пак беше спечелен.

2:3 Григор Димитров беше много близо до пробив. Българинът имаше аванс 40:0, но пропусна и трите последователни брейк-пойнта, след което позволи на Ебдън да вземе подаването си.

3:3 Ново изравняване на резултата след успешен гейм на Димитров.

4:3 ПРОБИВ ЗА ГРИГОР ДИМИТРОВ. Подобно на първия сет, българинът се справи с подаването на съперника си в седмия гейм и се доближава само на два гейма от място във втори кръг.

5:3 Пробивът е затвърден с гейм на 15. Григор Димитров принуждава Ебдън да сервира за оставане в турнира.

5:4 Ебдън остава в двубоя, засега. Австралиецът спечели подаването си и намалява преднината на българина. Предстои кратка пауза, след която Григор Димитров ще сервира за място във втори кръг, където вече го очаква Михаил Кукушкин.

6:4 ГЕЙМ, СЕТ И МАЧ - ГРИГОР ДИМИТРОВ. Българинът с лекота взе подаването си и си гарантира място в следващия кръг на турнира.


Статистика от двубоя:

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини