№140 в ранглистата на първи финал в АТР



29-08-2015 10:50 | Любомир Тодоров

Тръгналият от квалификациите Пиер-Юг Ербер и вторият поставен Кевин Андерсън ще спорят за титлата на турнира в Уинстън-Сейлъм, който е от категория "АТР 250".

Французинът, който е №140 в световната ранглиста, сензационно стигна до първи финал в кариерата си. Ербер, който е на 24 години, отстрани американецът Стив Джонсън след 3:6, 7:6(5) 6:2.

Квалификантът губеше със сет и пробив във втория, но успя да направи обрат и в крайна сметка да спечели двубой след един час и 42 минути игра.

"Във Франция казваме на това "дизелов старт". Не винаги е лесно да намериш веднага томния ритъм в играта. Във втория сет изиграх един забележителен гейм при посрещане и това беше моментът на обрата. Върнах пробива с три ретур уинъра и си казах, че мога да спечеля", разказа дебютантът на финали.

Южноафриканецът Кевин Андерсън се справи с друг представител на Черния континент - Малек Джазири от Тунис с 6:4, 6:3. Така гигантът стигна своя трети финал за годината след тези в Мемфис и "Куинс клъб" и ще се бори за първа титла за сезона.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини