Великият Шабана сложи край на кариерата си



28-08-2015 18:16 | Любомир Тодоров

Египтетската скуош легенда Амър Шабана обяви в емоционално писмо до своите почитатели, че слага край на своята богата кариера.

"Реших да не го правя със съобщение до медиите, а с персонално послание до вашите сърца. Благодаря за всички хубави думи в социалните мрежи, чувствам любовта ви. След 20 години като професионален състезател в прекрасния спорт скуош реших, че е настъпил моментът да се оттегля и да овакантя моето място в Топ 10 на световната ранглиста. Правя го, за да се отдам на другата ми страст да помагам на хората по света да разкриват своя потенциал и да открият своята вътрешна сила.


Оттеглям се от турнирите на професионалната асоциация, но няма да закача ракетата ми на стената. Напротив, това е началото на нова забележителна ера, в която ще служа на играта по различни и иновативни начини и ще дам на вас, феновете, безпрецедентен свободен достъп до мен в следващите месеци", казва загадъчно Маестрото от Кайро в писмото си, публикувано в сайта на PSA.

Шабана се оттегля на 36 години. Един от най-техничните, изобретателни и харизматични състезатели в историята на спорта с каучуковото топче е печелил четири пъти световната титла (2003, 2005, 2007, 2009 г.). Има общо 35 трофея в колекцията си.

 

Левичарят за първи път оглави световната ранглиста през 2006 година. Той напуска като №10 в класацията.

 

Любомир Тодоров


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини