Пиронкова отвя опитна италианка в Палермо



12-07-2010 23:11 | Николай Драгиев

Цветана Пиронкова започна повече от успешно първия си турнир след триумфа на Уимбълдън. Българката спечели двубоя си от първи кръг на силния турнир в Палермо на клей. Тя победи с 6:4, 7:6 (4) представителката на домакините Анна Флорис за около 115 минути игра.

 

Нейната следваща съперничка ще бъде ветеранката от Америка Джил Крейбас, която победи Акгул Аманмурадова. Крейбас е нещо като "черна котка" на Пиронкова. Джил я победи два пъти през 2009 г при това все на турнири от Шлема. Първо я надви на "Ролан Гарос" със 7:5, 6:2. След това и на Уимбълдън с 6:4, 7:5.

 

Българката и 28-годишната Флорис направиха зрелищен първи сет. Той продължи 52 минути и предложи оспорвана битка. Пиронкова стигна до три пробива, а последният от тях й донесе успеха в първия сет. Любопитното е, че това стана след двойна грешка на италианката.

 

Втората част сякаш щеше да е по-кратка. Цвети реализира втори пробив при 3:2 и при 5:3 сервираше да затвори мача срещу 146-ата в света Флорис. Опитната италианка оцеля и проби за 4:5. В крайна сметка се стигна до тайбрек.

 

В него Цвети намали множеството непредизвикани грешки, които допускаше и успя да вземе превес. Тя спечели страхотно разиграване и поведе с 3:0 точки. Първата ни ракета не допусна спад в играта и блестящо затвори със 7:4. Въпреки победата Цвети има известни проблеми с гърба, които може и да й попречат в следващите мачове. Тя дори имаше нужда от намеса на физиотерапевт, който й направи масаж.

 

В същото време от турнира отпадна Сесил Каратанчева. Българката загуби в трети кръг на квалификациите, след загуба от 489-ата в света Мартина Карегаро с 4:6, 3:6.

 

Турнирът в Палермо е с награден фонд от 220 хиляди долара. Цвети вече си осигури 30 точки за ранглистата. 




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини