Григор Димитров – Анди Мъри (гейм по гейм)



21-08-2015 00:31 | Станко Димов

Григор Димитров – Анди Мъри, двубой от III кръг на „Мастърс 1000” турнира в Синсинати.

Начало: 02:00 часа българско време

Корт №3

Коментар на мача:

ПЪРВИ СЕТ:
(сервис за Анди Мъри):

1:0 Отлично начало на двубоя! Григор Димитров успя да пробие и повежда в резултата. Българинът поведе с 40:15 и реализира още първата си точка за пробив.

2:0 Пробивът е затвърден след продължителен гейм, в който се стигна до равенство, но Мъри така и не успя да стигне до брейк-бол.

2:1 Гейм на 30 за Анди Мъри, който за първи път печели игра от началото на срещата.

3:1 Гейм на 15 за Григор Димитров.

3:2 Григор Димитров има за какво да съжалява, тъй като пропусна 3 точки за нов пробив, 2 от които бяха последователни. Мъри все пак измъкна подаването си и запазва интригата в сета.

4:2 Гейм на 0 на сметката на Григор Димитров.

4:3 Мъри спечели убедително подаването си с гейм на 15 и отново се доближава до нашия Григор Димитров. Пауза, след която Гришо ще сервира за аванс от два гейма.

5:3 Отлично! Втори пореден сервис-гейм на 0 за Григор Димитров, с което той принуждава Мъри да сервира за оставане в сета.

5:4 Равностоен гейм, в който се стигна до равенство. Играта обаче все пак приключи с два поредни аса от ракетата на Мъри. Предстои нова пауза, след която Димитров ще сервира за успех в сета.

6:4 Гейм и първи сет за Григор Димитров. Анди Мъри смени фланелката си (заложи на бяла тениска, след като беше започнал двубоя с черна) и това сякаш даде ефект. Британецът стигна до първата си точка за пробив, след като направи няколко впечатляващи удара и поведе с 40:30. Григор обаче не трепна, отрази брейк-бола, след което с фантастичен начален удар си гарантира успех в сета.

Първият сет продължи 45 минути. Статистиката показва ясно - уинъри: 22-7 в ползата на Григор Димитров.

ВТОРИ СЕТ:
(сервис за Анди Мъри):

1:0 Отлично начало и на втория сет! Григор Димитров стигна до 2 поредни точки за пробив. В този момент Мъри допусна двойна грешка и сдаде подаването си.

2:0 Григор Димитров допусна 2 последователни двойни грешки (30:30), но след това се поправи и спечели с класа последвалите 2 разигравания, с което затвърди преднината си.

2:1 Григор Димитров пропусна златен шанс да направи втори пробив. При 40:30 в своя полза, българинът взе инициативата и атакува съперника, но за жалост от удобна ситуация пресили един форхенд в аут, след което Мъри успя да спаси подаването си.

3:1 Гейм на 0 за Григор Димитров!

4:1 Втори пробив за Григор Димитров! Българинът поведе с 40:0, след което Мъри успя да намали на 30:40. Последва обаче отличен ретур на Гришо, Мъри от своя страна пресили една топка и тя излезе в аут, подпечатвайки пробива.

4:2 За жалост Мъри връща един от пробивите. Британецът се възползва от много колебливото представяне на Григор Димитров във въпросния гейм, който завърши с двойна грешка. Гришо все пак продължава да има аванс от пробив.

4:3 Втори пореден гейм на сметката на Мъри. Британецът игра разумно и след няколко грешки от ракетата на Димитров взима подаването си и се доближава само на гейм от изравняване на резултата.

4:4 За жалост Мъри връща и втория пробив. Резултатът е изравнен във втората част. Британецът играе на изключително ниво през последните 10-15 минутки.

4:5 Четвърти пореден гейм на сметката на Мъри. Британецът спечели подаването си на 0, възползвайки се от няколко грешки на Димитров, и за първи път от началото на двубоя повежда в резултата.

5:5 Григор Димитров прекъсва серията на Мъри и печели подаването си, с което изравнява резултата във втората част. Най-после успешен гейм за българина!

5:6 Бърз гейм за Мъри. Предстои последна пауза в сета, след която Димитров ще сервира за оставане в него.

6:6 Тайбрек ще реши изхода на втория сет.

6:7 (3) За жалост Григор Димитров загуби тайбрека на втория сет и срещата ще навлезе в трета решаваща част. Припомняме, че във втория сет Григор имаше преднина от 2 пробива - 4:1 гейма, но допусна обрат.

ТРЕТИ СЕТ:
(сервис за Григор Димитров):

0:1 И третият сет започна с пробив, този път за жалост на сметката на Мъри. Гришо изигра много слаб гейм и заслужено е догонващ в резултата.

0:2 Пробивът е затвърден с гейм на 0.

1:2 Григор Димитров обръща гейма от 15:30 и открива сметката си в третия сет.

2:2 Отлично! Григор Димитров пробива (на 15) и изравнява резултата в решаващия трети сет. Абсолютно равенство в резултата, изходът е безкрайно непредвидим.

3:2 Григор Димитров спаси точка за пробив и прави пълен обрат в третия сет. Българинът излиза напред в резултата.

4:2 Пробив за Григор Димитров. Българинът се възползва максимално от временния спад на нивото на игра на Мъри и вече е с пробив пасив. От тук до края на мача всичко е в ръцете на Григор Димитров.

5:2 Още един гейм на сметката на Димитров! Българинът трябваше да спасява точки за пробив, но се справи по брилянтен начин и принуждава Мъри да сервира за оставане в турнира.

5:3 Мъри спира серията на Гришо и взима подаването си. Българинът обаче ще сервира за място на четвъртфиналите.

5:4 Сервирайки за мача, Григор Димитров допусна пробив, при това подпечатан с двойна грешка. Срещата продължава!

5:5 Григор Димитров пропусна мачбол, при който дори имаше лукса да играе на втори сервис на Мъри. Българинът обаче извади в аут от ретур. Мачът продължава.

5:6 Пълна драма! Мъри пробива и на свой ред ще сервира за мача. Предстои последна пауза, след която Димитров ще трябва да търси задължително връщане на пробива.

5:7 ГЕЙМ, СЕТ И МАЧ - АНДИ МЪРИ.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини