Шарапова отговори по шампионски защо е отказала СинсинатиШарапова отговори по шампионски защо е отказала Синсинати
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
19-08-2015 18:40 | Станко Димов

Бившата №1 в света Мария Шарапова отговори като истински шампион на въпроса защо е отказала участие от силния турнир в Синсинати. Както е известно, през последните седмици рускинята страда от травма в крака, заради която не е играла от Уимбълдън насам.

Очакванията бяха Маша да се включи в битките в Синсинати, където да направи генерална репетиция преди US Open, който започва в последния ден на месеца. Но, уви.

„Гледам картинката като цяло. Знам, че няма да участвам в турнир, просто за да бъда част от него. Когато отивам на турнир, то е защото имам една единствена цел – да го спечеля. Ако тялото ми не е в състояние да го направи, то тогава няма никакъв смисъл изобщо да участвам в този турнир. Няма да бъде честно спрямо мен самата, както и спрямо самия турнир. Да, ще загубя чек с пари, но не това ме кара да остана в спорта”, коментира Шарапова.

Рускинята допълни, че е провела няколко тренировки в Синсинати и решението да не излезе на корта не е било никак лесно. „Броени дни преди старта на US Open нямам право да предприемам каквито и да било рискове”, обоснова се още Маша. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!
Коментари
Тенис - резултати и статистика
Други новини